Look Inside Our Major Nottingham Office Transformation

Tim Hastings and Stewart Vandermark

A pool table, banquette-style booth seating and a bar are some of the features that can be found inside our bespoke, revamped office in the heart of Nottingham city centre.

We moved into the office almost three decades ago, and the space has been undergoing a major makeover since February 2018.

Tim Hastings, chairman at Nelsons, said:

“We came to 8 Stanford Street in 1990 when the building last had a major refurbishment and in 1994, we expanded next door into no. 6 as well.

“The refurbishment is part of our strategic growth plans in Nottingham and demonstrates our investment in the city. It also shows that we’re dedicated to offering our staff and clients first class meeting and working spaces.

“We are delighted with the finished look – the new office reflects our aspirations, professionalism and commitment to the local business community in Nottingham.”

Our new social space

The first floor, part of which is the new brick-built extension, has been split into a multi-use environment. With a suite of meeting rooms in one area, a new social space has been created where employees can work, feel inspired and have their dedication and success rewarded.

The second, third and fourth floors are improved, airy and spacious open plan office space, while the fifth floor has been reserved for seminars and training. There are also quiet rooms on the working floors where employees can go, along with overflow areas for when more desk space is required. A cycle hut, showers and lockers have also been installed to promote a greener and fitter workforce.

Stewart Vandermark, chief executive at Nelsons, said:

“It felt like the right time to upgrade our workplace and create an environment where we could build teams by having our employees in the office, while also empowering them to work in the ways that suit them.

“There was an opportunity to create a more interesting, exciting space on the first floor – somewhere that could be used for work and team meetings but also where employees can socialise with colleagues.

“It means business, it’s a place where we’re proud to take clients and where they are met with the unexpected when they first open the door. It could be used for a networking event one evening, and then for a team celebration the following day.

“Above all, it’s a place where people want to be – where they can work in different ways, whether that’s on a sofa in a quiet area or as a group in booth seating. Our investment in Surface Pros means work can be done in a more agile way and people don’t have to just work at their desks.

“We wanted the new office to reflect the vibrant, dynamic and innovative law firm we are and we are delighted with the results.”

Howard Barnes, workplace design consultant at Rhino Interiors Group, which kitted out the social space, said:

“Since June 2018, we have been working closely with the team at Nelsons to create a new break-out space to energise the law firm’s Nottingham office.

“The end result is a delight – it allows employees to work in a variety of ways to suit their needs, while increasing work/life balance. We’re very proud to have been involved in a such a forward-thinking project and we hope it brings Nelsons and its employees joy for many years to come.”

The new office was designed by Sean Lyall, of Lyall & Lyall Architects, and completed by B&K Property Services, which is part of The Bowmer & Kirkland Group.